
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru trzcinowego
- 20 g oleju
- ½ - 1 łyżeczka białej gorczycy
- ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 3 goździki
- 200 g cebuli pokrojonej w 2 mm piórka
-
500
g żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki - 160 g marchewki pokrojonej w słupki (3 x 0,5 cm)
- 10 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 1 szczypta chili, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 300 g wody
- 60 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 88.8 kcal / 372 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 242 mg