
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru trzcinowego
- 20 g oleju
- ½ - 1 łyżeczka białej gorczycy
- ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 3 goździki
- 200 g cebuli, pokrojonej w 2 mm piórka
-
500
g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki - 160 g marchewki, pokrojonej w słupki (3 x 0,5 cm)
- 10 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 1 szczypta chili, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 300 g wody
- 60 g jogurtu naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 372 kJ / 88.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 242 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukinia w pomidorach
25min
Papryka po włosku
40min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40min
Kalarepa à la ryba po grecku
50min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1godz.
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50min
Sałatka rosyjska z burakami
1godz. 10min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1godz. 20min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1godz. 45min