Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
Łosoś w migdałowej panierce
-
fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości, pokrojonego na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)600 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego40 g
-
migdałów, blanszowanych20 g
-
chleba, lekko czerstwego białego, pokrojonego na kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
musztardy Dijon20 g
-
miodu15 g
-
ząbki czosnku2
-
soli½ łyżeczki
Cytrynowe tagliatelle ze szparagami
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle300 g
-
zielonych szparagów pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
836.2 kcal /
3498.7 kJ
Białko
48.5 g
Tłuszcz
40.5 g
Węglowodany
70.8 g
Błonnik
5 g