Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami

4.6 334 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

Łosoś w migdałowej panierce
  • fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości, pokrojonego na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
    600 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
    40 g
  • migdałów, blanszowanych
    20 g
  • chleba, lekko czerstwego białego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • musztardy Dijon
    20 g
  • miodu
    15 g
  • ząbki czosnku
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
Cytrynowe tagliatelle ze szparagami
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    300 g
  • zielonych szparagów pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 836.2 kcal / 3498.7 kJ
Białko 48.5 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 70.8 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...