
Urządzenia i Akcesoria
Penne all'arrabbiata
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego, typu penne rigate320 g
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
sera pecorino pokrojonego na kawałki50 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki20 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę50 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki350 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
488.5 kcal /
2043.8 kJ
Białko
17.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
65.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
563.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Pasta à la Norma
50 min
Sos puttanesca
45 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Penne puttanesca
50 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Fettucine Alfredo
25 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min