Penne all'arrabbiata
TM5 TM6

Penne all'arrabbiata

Składniki

  • woda, osolona, do ugotowania makaronu
  • 320 g makaronu, z pszenicy durum, penne rigate
  • 50 g sera owczego pecorino, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g boczku, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 350 g pomidorów , pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2054 kJ / 491 kcal
Białko
14.3 g
Węglowodany
68.2 g
Tłuszcz
19.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie