
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
- 320 g makaronu, z pszenicy durum, penne rigate
- 50 g sera owczego pecorino, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 50 g boczku, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 350 g pomidorów , pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2054 kJ / 491 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g