Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

4.6 817 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 320 g makaronu, suchego, typu penne rigate
  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • 50 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 350 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
    350 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 563.1 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 2043.8 kJ / 488.5 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 65.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...