Urządzenia i Akcesoria
Penne all'arrabbiata
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
320 g makaronu, suchego, typu penne rigate
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
50 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
350 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy350 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
563.1 mg
Białko
17.1 g
Kalorie
2043.8 kJ /
488.5 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
65.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos arrabbiata
40 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Sos amatriciana
50 min
Penne puttanesca
50 min
Sos puttanesca
45 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Fettucine Alfredo
25 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min