Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron z łososiem i szpinakiem

4.5 1.4K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    20 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • wody
    400 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • makaronu jajecznego, świeżego, typu tagliatelle
    350 g
  • łososia wędzonego na gorąco podzielonego na kawałki
    250 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • szczypiorku posiekanego, do dekoracji
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 556.3 kcal / 2328.9 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 72.3 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...