
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z łososiem i szpinakiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
wody400 g
-
soli1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
makaronu jajecznego, świeżego, typu tagliatelle350 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
łososia wędzonego na gorąco podzielonego na kawałki250 g
-
szczypiorku posiekanego, do dekoracji1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556.3 kcal /
2328.9 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
72.3 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min