Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
TM5 TM6

Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką

4.7 (76 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 gruszka (200-250 g)
  • 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 500 - 600 g makaronu, świeżego, zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji
    lub orzechy pekan, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3611 kJ / 862.5 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
95 g
Tłuszcz
45.5 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Błonnik
6.3 g
Sód
604.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie