Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką

Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką

4.6 2.2K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • gruszka (200-250 g)
    1
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
    100 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • makaronu, świeżego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
    500 - 600 g
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
    orzechy pekan, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 862.5 kcal / 3611 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 45.5 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 22.5 g
Sód 604.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...