Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 25 g masła
- 25 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, np. arborio
- 70 g białego wina, wytrawnego
- 680 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 liści bazylii, świeżych, posiekanych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1921.8 kJ / 459 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z jarmużem
50 Min
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min