
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych100 g
-
orzeszków piniowych20 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
masła50 g
-
mieszanych ziół, świeżych tylko liście2 gałązki
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 125 g każdy)4
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
sól do oprószenia
-
wody250 g
-
batatów pokrojonych na 2 cm kawałki800 g
-
zielonego groszku, mrożonego250 - 400 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
-
syropu klonowego (opcjonalnie)20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
776.5 kcal /
3251 kJ
Białko
41.8 g
Tłuszcz
38.5 g
Węglowodany
71.5 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
933.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min