Makaron z tuńczykiem i pomidorami
TM6 TM5

Makaron z tuńczykiem i pomidorami

4.5 (681 ocen)

Składniki

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, z puszki, przekrojonych na pół
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 150 g tuńczyka, w sosie własnym, z puszki, odsączonego z zalewy
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 10 g kaparów, solonych, odsączonych z zalewy

Makaron

  • 1500 g wody
  • 250 g makaronu, suchego, typu kolanka
    lub 250 g makaronu, suchego, typu penne rigate
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1603.6 kJ / 383 kcal
Białko
19.3 g
Węglowodany
56 g
Tłuszcz
10.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
4.3 g
Sód
1256 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy