
Urządzenia i Akcesoria
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego200 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki150 g
-
dyni obranej, pokrojonej w 3 cm kostkę400 g
-
curry, mielonego2 - 3 łyżki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 20 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 3 cm kostkę500 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
sosu sojowego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
584 kcal /
2446 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
63.9 g
Błonnik
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska