Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Fiuk
TM5 TM6

Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Fiuk

4.6 (228 ocen)

Składniki

  • 300 - 400 g cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 800 - 900 g wody
  • 250 g makaronu, farfalle (kokardki)
  • 40 g sera parmezan, rozdrobnionego (opcjonalnie)
  • 40 g pestek dyni, prażonych (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2158 kJ / 515 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
47.8 g
Tłuszcz
31.2 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy