
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pesto
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g orzeszków ziemnych, smażonych, solonych
-
45 - 50 g rukoli
-
100 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Salsa pomidorowa
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Dorsz i risotto
-
600 g polędwicy z dorsza, bez skóry pokrojonej na kawałki szer. 4 cm
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g ryżu do risotto np. Arborio
-
550 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1094 kcal /
4580.3 kJ
Białko
50.3 g
Tłuszcz
58.8 g
Węglowodany
103.3 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Sód
1003.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Risotto z halibutem
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min