
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pesto
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
orzeszków ziemnych, smażonych, solonych50 g
-
rukoli45 - 50 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soli½ łyżeczki
Salsa pomidorowa
-
ząbki czosnku1 - 2
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
Dorsz i risotto
-
polędwicy z dorsza, bez skóry pokrojonej na kawałki szer. 4 cm600 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół150 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ryżu do risotto np. Arborio250 g
-
wody550 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1094 kcal /
4580.3 kJ
Białko
50.3 g
Tłuszcz
58.8 g
Węglowodany
103.3 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Sód
1003.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska