
Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z łososiem i pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na ok. 4 cm kawałki400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cytryny ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry½
-
makaronu, suchego, typu farfalle350 g
-
pesto z bazylii4 łyżki
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
648.8 kcal /
2716.2 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
71 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
447.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska