Farfalle z łososiem i pesto

Farfalle z łososiem i pesto

4.4 400 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1500 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
    400 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cytryny ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry
    ½
  • makaronu, suchego, typu farfalle
    350 g
  • pesto z bazylii
    4 łyżki
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 648.8 kcal / 2716.2 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 447.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...