Farfalle z łososiem i pesto
TM5 TM6

Farfalle z łososiem i pesto

Składniki

  • 1500 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ cytryny, ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • 4 łyżki pesto z bazylii
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2716.2 kJ / 648.8 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
27.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie