Tajski makaron curry z warzywami

Tajski makaron curry z warzywami

3.8 1.5K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • kolendry, świeżej
    10 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
    100 g
  • żółtej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
    100 g
  • oleju kokosowego
    30 g
  • groszku cukrowego w strączkach, przekrojonego na pół
    100 g
  • czerwonej pasty curry
    40 - 70 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • wody
    200 g
  • makaronu jajecznego, suchego typu chow mein, przełamanego na pół
    200 g
  • ziaren sezamu, białego
    2 łyżki
  • sosu sojowego
    10 - 20 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 513.5 kcal / 2149.9 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...