Tajski makaron curry z warzywami
TM5 TM6

Tajski makaron curry z warzywami

3.8 (1.4K ocen)

Składniki

  • 10 g kolendry, świeżej
  • 100 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
  • 100 g żółtej papryki, pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 g groszku cukrowego, w strączkach, przekrojonego na pół
  • 40 - 70 g czerwonej pasty curry
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 200 g wody
  • 200 g makaronu jajecznego, suchego, typu chow mein, przełamanego na pół
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 10 - 20 g sosu sojowego
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2149.9 kJ / 513.5 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
52.5 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
4.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy