Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g kolendry, świeżej
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
- 100 g żółtej papryki, pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
- 30 g oleju kokosowego
- 100 g groszku cukrowego, w strączkach, przekrojonego na pół
- 40 - 70 g czerwonej pasty curry
- 400 g mleczka kokosowego
- 200 g wody
- 200 g makaronu jajecznego, suchego, typu chow mein, przełamanego na pół
- 2 łyżki ziaren sezamu, białego
- 10 - 20 g sosu sojowego
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2149.9 kJ / 513.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1h 20 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Tofu po koreańsku
1h 20 min
Azjatycki ryż z warzywami
1h 30min
Nasi Goreng z kurczakiem
1h 30min
Wegetariańskie chop suey
1h 5 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Curry z warzywami
1h 25 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Pad thai
45 min