
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 5 g liści bazylii, świeżych (ok. ½ pęczka)
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 25 g oliwy z oliwek
- 2 puszki pomidorów krojonych (800 g)
- 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 opakowania gnocchi (1000 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 560 kcal / 2341 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 85 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 834 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Spaghetti aglio e olio
35 min
Spaghetti napoletana
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Pasta à la Norma
50 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min