![Gnocchi w sosie pomidorowym Gnocchi w sosie pomidorowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82330F14-D6FB-4B41-A2ED-B8767F14A9C2/Derivates/A2FCDDAA-BBB1-45B0-9974-770F626E9575.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 5 g liści bazylii, świeżych (ok. ½ pęczka)
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 25 g oliwy z oliwek
- 2 puszki pomidorów krojonych (800 g)
- 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 opakowania gnocchi (1000 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 560 kcal / 2341 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 85 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 834 mg