Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 liści bazylii, świeżych
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1000 g gnocchi, gotowych (2 opakowania)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1103.2 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
2173.1 kJ /
519.4 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
88.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Pęczotto z pomidorami
50 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron à la Norma
50 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min