
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 45 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
- 20 g oliwy z oliwek
- 300 g wody
- ½ płaskiej łyżeczki soli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszoną - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 - 500 g zielonych szparagów bez bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 180 g makaronu, suchego, typu tagliatelle o długim czasie gotowania
- 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 383.4 kcal / 1604.1 kJ
- Białko
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Sód
- 478.9 mg