Saganaki z krewetkami i fetą

Saganaki z krewetkami i fetą

4.3 839 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiarki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 5 liści mięty, świeżych
  • 24 krewetki, surowe, średnie, obrane
  • 200 g sera feta pokrojonego w 2 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408 kcal / 1716 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...