
Urządzenia i Akcesoria
Saganaki z krewetkami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiarki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka cukru
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
5 liści mięty, świeżych
-
24 krewetki, surowe, średnie, obrane
-
200 g sera feta pokrojonego w 2 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408 kcal /
1716 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
3 g