Saganaki z krewetkami i fetą
TM5 TM6

Saganaki z krewetkami i fetą

4.3 (776 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiarki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 5 liści mięty, świeżych
  • 24 krewetki, surowe, średnie, obrane
  • 200 g sera feta, pokrojonego w 2 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1716 kJ / 408 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy