
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho - hiszpański chłodnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Warzywna posypka
-
liści natki pietruszki, świeżych5 - 10 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół40 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki60 g
-
ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki60 g
Zupa
-
kromki chleba bez skórki, pokrojone na kawałki3
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek40 g
-
czerwonego octu winnego10 - 30 g
-
pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół500 g
-
ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki140 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki120 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
soku pomarańczowego60 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
210 kcal /
880.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
603 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska