Gazpacho - hiszpański chłodnik

Gazpacho - hiszpański chłodnik

4.5 314 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Warzywna posypka
  • liści natki pietruszki, świeżych
    5 - 10 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    60 g
Zupa
  • kromki chleba bez skórki, pokrojone na kawałki
    3
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • czerwonego octu winnego
    10 - 30 g
  • pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
    500 g
  • ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
    140 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • soku pomarańczowego
    60 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 210 kcal / 880.3 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 603 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...