
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
160 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
120 g zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
250 g batatów pokrojonych w 1 cm kostkę
-
kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
474 kcal /
1984.5 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
82.8 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
685 mg