Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
160 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańska, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
120 g zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
250 g batatów pokrojonych w 1 cm kostkę
-
kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
685 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1984.5 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
82.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 Std. 35 Min
Wegetariański gulasz z tofu
30 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 Std.
Wegańskie chili
40 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 Min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 Min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 Min