Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem

Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem

4.3 866 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    160 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańska, pokruszona
  • zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą
    120 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    140 g
  • batatów pokrojonych w 1 cm kostkę
    250 g
  • kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 474 kcal / 1984.5 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 82.8 g
Błonnik 10.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 685 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...