
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół160 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą120 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy140 g
-
batatów pokrojonych w 1 cm kostkę250 g
-
kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
474 kcal /
1984.5 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
82.8 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
685 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1h
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30min
Gulasz z zielonej soczewicy
55min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1h
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1h 10min
Gulasz z soczewicy i buraków
55min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1h
Wegańskie "chili con carne"
1h
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45min