
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół160 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
zielonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą120 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy140 g
-
batatów pokrojonych w 1 cm kostkę250 g
-
kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
474 kcal /
1984.5 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
82.8 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
685 mg