![Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B91F627-FB21-4300-B6D5-F788278A7D00/Derivates/2DA3C0B9-7D96-4FC4-95DB-A34CA3A985FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 900 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 180 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej
- 1 łyżka sosu harissa
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 625.2 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 分钟
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 Min
Curry z soczewicą (dal)
40 Min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Chana masala
35 Min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min