
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki120 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej180 g
-
sosu harissa1 łyżka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
149.3 kcal /
625.2 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min