Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy

Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy

4.7 482 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    120 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
    180 g
  • sosu harissa
    1 łyżka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 149.3 kcal / 625.2 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...