Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)
- 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 30 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 241.4 kJ / 57.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 283.1 mg
Alternatywne przepisy
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1h
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1hod. 10min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1hod. 10min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1hod. 20min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1hod. 20min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1h
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 Min
Kotlety z komosy ryżowej
1 Std. 25 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1h
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 Min
Kotleciki z marchewki
1hod. 20min