Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki pietruszkowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
8 sztuk
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
30 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
283.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
241.4 kJ /
57.7 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min