
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)
- 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 30 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 333.1 kJ / 79.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 270.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotleciki z marchewki
1godz. 20min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1godz.
Kotlety z komosy ryżowej
1godz. 25min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1godz. 10min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1godz.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1godz. 20min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1godz. 10min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min