
Urządzenia i Akcesoria
Zupa miso z warzywami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
oleju10 g
-
grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry200 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)150 g
-
pora pokrojonego w plastry95 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)900 g
-
pasty miso40 g
-
wody80 g
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę250 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
120.8 kcal /
505.4 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.85 g
Sód
326.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska