Zupa miso z warzywami

Zupa miso z warzywami

4.4 360 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • oleju
    10 g
  • grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry
    200 g
    200 g grzybów shiitake, suszonych, pokrojonych w plastry
  • marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
    150 g
  • pora pokrojonego w plastry
    95 g
  • bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
    900 g
  • pasty miso
    40 g
  • wody
    80 g
  • tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
    250 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120.8 kcal / 505.4 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.85 g
Sód 326.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...