Zupa miso z warzywami
TM5 TM6

Zupa miso z warzywami

4.5 (89 ocen)

Składniki

  • 10 g oleju
  • 200 g grzybów shiitake, świeżych, pokrojonych w plastry
  • 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
  • 95 g pora, pokrojonego w plastry
  • 900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 40 g pasty miso
  • 80 g wody
  • 250 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 szczypta soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • cebula dymka, pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
377 kJ / 90 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy