Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
-
200
g grzybów shiitake, świeżych, pokrojonych w plastry
lub 200 g grzybów shiitake, suszonych, uprzednio namoczonych, pokrojonych w plastry - 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
- 95 g pora, pokrojonego w plastry
- 900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty miso
- 80 g wody
- 250 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- cebula dymka, pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z kimchi i tofu
30min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min
Curry z warzywami
1 Std. 25 Min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Zupa miso
45min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min
Koreański ramen z tofu
50min