Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa

Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa

4.5 394 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 40 g słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g oleju kokosowego
  • 70 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 1000 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • tymianek, świeży do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 295.8 kcal / 1237.5 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 744.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...