
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g słonecznika łuskanego, uprzednio uprażonego
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 25 g oleju kokosowego
- 70 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - tymianek, świeży, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1074.8 kJ / 256.7 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1hod. 40min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2hod. 20min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min