
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
40 g słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g oleju kokosowego
-
70 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
tymianek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.8 kcal /
1237.5 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
744.8 mg