
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
- 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 25 g oleju kokosowego
- 70 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - tymianek, świeży do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 295.8 kcal / 1237.5 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Sód
- 744.8 mg