
Urządzenia i Akcesoria
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbek czosnku1
-
skórki z limonki, otartej bez białych błonek5 - 10 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
batatów pokrojonych na kawałki500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
wody600 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¾ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
174.5 kcal /
730.5 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
551.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska