
Urządzenia i Akcesoria
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
5 - 10 g skórki z limonki, otartej bez białych błonek
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g batatów pokrojonych na kawałki
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
174.5 kcal /
730.5 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
29.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
551.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska