Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost

Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost

4.5 370 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g skórki z limonki, otartej bez białych błonek
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g batatów pokrojonych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 600 g wody
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 174.5 kcal / 730.5 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 551.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...