Pisto - hiszpański gulasz warzywny

Pisto - hiszpański gulasz warzywny

4.6 424 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 300 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 500 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
    500 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 399.8 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 852 kJ / 203.7 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...