Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka oregano, suszonego4 gałązki oregano, świeżego tylko liście, plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
450 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g cukinii przekrojonej wzdłuż na pół, następnie pokrojonej w plastry
-
1 opakowanie białej ciecierzycy, z puszki z zalewą (400 g)
-
50 g rodzynek
-
150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
912 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
5.9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min