
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
oregano, świeżego tylko liście, plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji4 gałązki
-
oliwy z oliwek20 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
wody450 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukinii przekrojonej wzdłuż na pół, następnie pokrojonej w plastry300 g
-
białej ciecierzycy, z puszki z zalewą (400 g)1 opakowanie
-
rodzynek50 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217 kcal /
912 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min