Potrawka z cukinii i ciecierzycy

Potrawka z cukinii i ciecierzycy

4.1 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 4 gałązki oregano, świeżego tylko liście, plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji
    ¾ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 450 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g cukinii przekrojonej wzdłuż na pół, następnie pokrojonej w plastry
  • 1 opakowanie białej ciecierzycy, z puszki z zalewą (400 g)
  • 50 g rodzynek
  • 150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217 kcal / 912 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...