Potrawka z cukinii i ciecierzycy
TM6 TM5

Potrawka z cukinii i ciecierzycy

4.1 (917 ocen)

Składniki

  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 4 gałązki oregano, świeżego, tylko liście, plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji
    lub ¾ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 450 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g cukinii, przekrojonej wzdłuż na pół, następnie pokrojonej w plastry
  • 1 opakowanie białej ciecierzycy, z puszki, z zalewą (400 g)
  • 50 g rodzynek
  • 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
912 kJ / 217 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
5.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy