Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą

Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą

4.7 796 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej soczewicy, suszonej
    120 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    40 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    500 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    450 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • mleka 3,2% tłuszczu
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 176 kcal / 736 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...