Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą

Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą

4.7 803 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g wody
  • 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
  • 250 g mleka 3,2% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 176 kcal / 736 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...