Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
TM6 TM5

Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą

4.7 (681 ocen)

Składniki

  • 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 500 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g wody
  • 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
  • 250 g mleka, 3,2% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
736 kJ / 176 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
24.4 g
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
5.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy