Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 g wody
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 250 g mleka, 3,2% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z ciecierzycy
30min
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa z czerwoną soczewicą
45min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min