Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 550 g de sauté de veau, (tendrons ou jarret)
- 300 g de vin blanc
- 300 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 450 g de carottes (4), en rondelles
- 1 bouquet de cerfeuil frais (petit bouquet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1221.8 kJ / 292 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 209.8 mg
Alternatywne przepisy
Poulet à l'aubergine tomates et courgettes
50 мин.
Filet mignon farci, pâtes aux champignons
1u. 10min
Veau mijoté aux épices, purée de carotte
1u. 20min
Blanquette de veau
1h
Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles
35min
Bœuf bourguignon
1u. 25min
Poulet à la sauge, légumes à la crème
1ч. 5 мин.
Papillotes de cabillaud, chou et champignons
45min
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50 мин.
Risotto au poulet et aux artichauts
35min
Bœuf carottes
2h
Blanquette de volaille à l'estragon (nouvelle recette)
40min