Bœuf bourguignon

Bœuf bourguignon

3.4 322 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 10 g d'huile neutre et un peu pour la poêle
  • 100 g de lard fumé détaillé en cubes (2-3 cm)
  • 450 g de viande de bœuf à bourguignon, détaillé en cubes (3 cm)
  • 10 g de farine de blé
  • 150 g de carottes émincées en rondelles
  • 300 g de vin rouge corsé
  • 1 bouquet garni
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de champignons de Paris frais coupés en quatre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 79 g
Kalorie 3082 kJ / 735 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...