Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile neutre, et un peu pour la poêle
- 100 g de lard fumé, détaillé en cubes (2-3 cm)
- 450 g de viande de bœuf à bourguignon, détaillé en cubes (3 cm)
- 10 g de farine de blé
- 150 g de carottes, émincées en rondelles
- 300 g de vin rouge corsé
- 1 bouquet garni
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3082 kJ / 735 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pot-au-feu
1h 35min
Blanquette de veau
1h 15min
Blanquette de veau
1h
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Pot-au-feu
1 Std. 40 Min
Bœuf bourguignon
2h 30min
Bœuf carotte
1h 35min
Lapin à la moutarde
1h
Veau Marengo
55min
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1h
Bœuf carottes
2h
Blanquette de veau vapeur
1 Std. 10 Min