Bœuf bourguignon

Bœuf bourguignon

3.4 310 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 portions

Składniki

  • d'oignon
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile neutre et un peu pour la poêle
    10 g
  • de lard fumé détaillé en cubes (2-3 cm)
    100 g
  • de viande de bœuf à bourguignon, détaillé en cubes (3 cm)
    450 g
  • de farine de blé
    10 g
  • de carottes émincées en rondelles
    150 g
  • de vin rouge corsé
    300 g
  • bouquet garni
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 735 kcal / 3082 kJ
Białko 79 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...