Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 brins de persil plat frais, équeutés
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 25 g d'huile d'olive
- 10 g de beurre
- 600 g de viande de bœuf, morceaux à bourguignon, coupés en cubes (2-3 cm)
- 800 g de carottes, coupées en rondelles
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1308 kJ / 312 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la provençale
1 godz. 5 min
Pot-au-feu
1h 35 min
Veau mijoté aux épices, purée de carotte
1h 20 min
Poulet basquaise
50min
Blanquette de veau
1h 15 min
Sauté de veau Marengo
1h 15 min
Bœuf bourguignon
2h 30 min
Bœuf carotte
1h 35 min
Bœuf bourguignon
1h 25min
Mijoté de bœuf aux carottes
1h
Blanquette de dinde
1h 40min
Colombo de porc aux légumes
45min