![Blanquette de veau Blanquette de veau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB3FFFE2-762F-4036-A383-93D8D9EA9BE7/Derivates/5E0B3F1B-22B1-4655-B38B-487C5AF81977.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 branche de thym frais, effeuillée
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 bouquet de persil frais
- 600 g de sauté de veau, coupé en morceaux
- 300 g de carottes, émincées
- 200 g de blanc de poireau, émincé
- 300 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quatre ou en six
- 20 g de beurre
- 15 g de farine
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Bœuf bourguignon
12h
Sauté de veau Marengo
1 godz. 15 min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 min
Blanquette de veau
1 godz. 15 min
Blanquette de veau
1 godz.
Bœuf bourguignon
1h 25 min
Osso-buco
1 godz. 20 min
Blanquette de veau vapeur
1 Std. 10 Min
Lapin marengo
1 godz.
Bœuf carottes
2 Std.
Poulet de la "Mère Blanc"
1 godz. 15 min
Boeuf carotte
1h 35min