Zupa krem marchewkowy z kolendrą
TM5 TM6

Zupa krem marchewkowy z kolendrą

4.6 (505 ocen)

Składniki

  • 30 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • skórka z cytryny, ( z ½ cytryny), ekologiczna, bez białych błonek
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 300 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 4 gałązki kolendry, świeżej, pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
654 kJ / 156 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
10.7 g
Tłuszcz
11.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy