
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej50 g
-
skórki z cytryny ( z ½ cytryny), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki500 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody550 g
-
soli¾ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej pokrojonej na kawałki10 gałązek
-
śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
261.2 kcal /
1092.8 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
551.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska