Zupa krem marchewkowy z kolendrą

Zupa krem marchewkowy z kolendrą

4.6 568 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej soczewicy, suszonej
    50 g
  • skórki z cytryny ( z ½ cytryny), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    550 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kolendry, świeżej pokrojonej na kawałki
    10 gałązek
  • śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • kolendra, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 261.2 kcal / 1092.8 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 551.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...