Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
TM5 TM6

Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem

4.7 (596 ocen)

Składniki

  • 100 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 110 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 150 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 500 g boczniaków, świeżych, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 4 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 800 g cukinii, pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1723 kJ / 412 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
14.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy