
Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół110 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek60 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki500 g
-
krojonych pomidorów, z puszki z zalewą400 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
liście laurowe, suszone2
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
-
tymianku, świeżego4 gałązki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
cukru2 łyżeczki
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374.8 kcal /
1567.9 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1649.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min