
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
gorącej wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki700 g
-
cebuli dymki pokrojonej na 2-3 cm kawałki70 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)300 g
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374 kcal /
1566 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
635.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z jarmużem
50 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto szparagowe
20 min