Wersje kompatybilne
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów laskowych
- 150 g moreli, suszonych, bez pestek
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g ząbków czosnku
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
- ½ łyżeczki soli
- 200 g kaszy kuskus
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g cukinii, pokrojonej w 7-10 mm plastry
- 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 g groszku zielonego, mrożonego
- 200 g sera feta, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sundal z ciecierzycy
6ωρ. 45 λεπτ.
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1h 50min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Marokański kuskus z warzywami
50min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1h 20min