Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
150 g orzechów laskowych
-
150 g moreli suszonych, bez pestek
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g ząbków czosnku
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
-
½ łyżeczki soli
-
200 g kaszy kuskus
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g cukinii pokrojonej w 7-10 mm plastry
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 g sera feta pokrojonego w 5 mm kostkę
-
2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) tylko liście, posiekanej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
2607 kJ /
622 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
12.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pilaw z bakaliami
50 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Ratatouille
40 min