
Urządzenia i Akcesoria
Letnie rollsy z sosem z kolendry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sos z kolendry
-
nasion kolendry2 łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście6 gałązek
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
oleju sezamowego, prażonego20 g
-
sosu sojowego40 g
-
wody40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Letnie rollsy
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście6 gałązek
-
oleju10 g
-
cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 3-4 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
kiełków fasoli mung, świeżych120 g
-
sosu sojowego10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
woda do namaczania papieru ryżowego
-
płatów papieru ryżowego okrągłego8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184 kcal /
777 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska