Letnie rollsy z sosem z kolendry
TM6 TM5

Letnie rollsy z sosem z kolendry

3.0 (68 ocen)

Składniki

Sos z kolendry

  • 2 łyżeczki nasion kolendry
  • 6 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju sezamowego, prażonego
  • 40 g sosu sojowego
  • 40 g wody
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Letnie rollsy

  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 6 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
  • 10 g oleju
  • 20 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej w 3-4 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 120 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 10 g sosu sojowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • woda, do namaczania papieru ryżowego
  • 8 płatów papieru ryżowego, okrągłego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
777 kJ / 184 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy