Letnie rollsy z sosem z kolendry

Letnie rollsy z sosem z kolendry

3.0 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Sos z kolendry
  • 2 łyżeczki nasion kolendry
  • 6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oleju sezamowego, prażonego
  • 40 g sosu sojowego
  • 40 g wody
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Letnie rollsy
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 6 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
  • 10 g oleju
  • 20 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 3-4 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 120 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 10 g sosu sojowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • woda do namaczania papieru ryżowego
  • 8 płatów papieru ryżowego okrągłego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184 kcal / 777 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...