Letnie rollsy z sosem z kolendry

Letnie rollsy z sosem z kolendry

3.0 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Sos z kolendry
  • nasion kolendry
    2 łyżeczki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    6 gałązek
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • oleju sezamowego, prażonego
    20 g
  • sosu sojowego
    40 g
  • wody
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Letnie rollsy
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    6 gałązek
  • oleju
    10 g
  • cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 3-4 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    20 g
  • kiełków fasoli mung, świeżych
    120 g
  • sosu sojowego
    10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • woda do namaczania papieru ryżowego
  • płatów papieru ryżowego okrągłego
    8

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184 kcal / 777 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...