Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
Sałatka
-
1000 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
120 g kaszy jaglanej uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach
-
160 g kalarepy pokrojonej na kawałki (1 szt.)
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g gorgonzoli, pikantnej pokrojonej w 1 cm kostkę
Truskawkowy winegret
-
100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych100 g truskawek, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.3 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1695.7 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
33.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Frittata z cukinią
55 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Frittata cukiniowa
40 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min