Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
Sałatka
-
1000 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
120 g kaszy jaglanej uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach
-
160 g kalarepy pokrojonej na kawałki (1 szt.)
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g gorgonzoli, pikantnej pokrojonej w 1 cm kostkę
Truskawkowy winegret
-
100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych100 g truskawek, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.3 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1695.7 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
33.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min