
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
Sałatka
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
kaszy jaglanej uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach120 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki (1 szt.)160 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
gorgonzoli, pikantnej pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
Truskawkowy winegret
-
truskawek, świeżych100 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
octu balsamicznego20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
miodu, płynnego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
405 kcal /
1695.7 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
33.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
597.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska