Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą

Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą

3.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
Sałatka
  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • kaszy jaglanej uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach
    120 g
  • kalarepy pokrojonej na kawałki (1 szt.)
    160 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • gorgonzoli, pikantnej pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
Truskawkowy winegret
  • truskawek, świeżych
    100 g
    100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • miodu, płynnego
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 405 kcal / 1695.7 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 33.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 597.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...