Urządzenia i Akcesoria
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sardynki w paczuszkach
-
8 sardynek, świeżych, całych, wypatroszonych, oczyszczonych (każda 70-80 g) (patrz warianty)
-
oliwa z oliwek, extra virgin do natłuszczenia
-
4 szczypty soli
Sałatka z fasolki szparagowej
-
2 jajka
-
500 g wody
-
500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na kawałki500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
-
250 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
80 g cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm paski (julienne)
-
40 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
15 g octu
-
2 - 3 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1504 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15 min
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2 godz. 15 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min