Wersje kompatybilne
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sardynki w paczuszkach
- 8 sardynek, świeżych, całych, wypatroszonych, oczyszczonych (każda 70-80 g) (patrz warianty)
- oliwa z oliwek, extra virgin, do natłuszczenia
- 4 szczypty soli
Sałatka z fasolki szparagowej
- 2 jajka
- 500 g wody
-
500
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na kawałki
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na kawałki - 250 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
- 80 g cebuli dymki, pokrojonej w 1-2 mm paski (julienne)
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 15 g octu
- 2 - 3 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Duszone warzywa
10 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1h 45min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1hod. 35min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Wegańskie lody truskawkowe
10 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1h 50 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Ryba z warzywami na parze
1h 15 min.