
Wersje kompatybilne
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sardynki w paczuszkach
- 8 sardynek, świeżych, całych, wypatroszonych, oczyszczonych (każda 70-80 g) (patrz warianty)
- oliwa z oliwek, extra virgin do natłuszczenia
- 4 szczypty soli
Sałatka z fasolki szparagowej
- 2 jajka
- 500 g wody
-
500
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej pokrojonej na kawałki - 250 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 80 g cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm paski (julienne)
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 15 g octu
- 2 - 3 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 360 kcal / 1504 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g