
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g wody
- 100 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
2
łyżeczki skrobi kukurydzianej
lub 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 80 g mąki ryżowej
- 1 jajko
- ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 - 120 g botwiny, tylko liście pokrojone na 3 części
- 40 g liści kapusty pekińskiej porwanych na kawałki
- 50 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
- 40 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
- olej ilość do smażenia
- ziarna sezamu, białego prażone
- sos sojowy ilość do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 475.5 kcal / 1990.8 kJ
- Białko
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 81 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 538 mg