Placki warzywne z botwinką

Placki warzywne z botwinką

4.5 48 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 sztuki

Składniki

  • wody
    250 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ¼ łyżeczki
  • skrobi kukurydzianej
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • mąki ryżowej
    80 g
  • jajko
    1
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • botwiny, tylko liście pokrojone na 3 części
    100 - 120 g
  • liści kapusty pekińskiej porwanych na kawałki
    40 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    50 g
  • marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
    40 g
  • olej ilość do smażenia
  • ziarna sezamu, białego prażone
  • sos sojowy (opcjonalnie) ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 475.5 kcal / 1990.8 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 538 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...