
Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z surowymi warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
kaszy bulgur grubej350 g
-
wody950 g
-
soli2 ¾ łyżeczki
-
cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 5 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji70 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych70 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
masła orzechowego120 g
-
octu balsamicznego40 g
-
sosu sojowego50 g
-
miodu, płynnego (opcjonalnie)20 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki350 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1486 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI
11 Przepisów
Polska
Polska