Tabbouleh z surowymi warzywami

Tabbouleh z surowymi warzywami

3.4 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • kaszy bulgur grubej
    350 g
  • wody
    950 g
  • soli
    2 ¾ łyżeczki
  • cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 5 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    70 g
  • orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
    70 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • masła orzechowego
    120 g
  • octu balsamicznego
    40 g
  • sosu sojowego
    50 g
  • miodu, płynnego (opcjonalnie)
    20 g
  • oliwy z oliwek
    70 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    350 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355 kcal / 1486 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...