Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z surowymi warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
350 g kaszy bulgur grubej
-
950 g wody
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
70 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej w 5 mm plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
120 g masła orzechowego
-
40 g octu balsamicznego
-
50 g sosu sojowego
-
20 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
-
70 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
350 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
400 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
1486 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Bakłażany bhurta
30 min
Hummus z groszkiem
10 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min