Urządzenia i Akcesoria
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
580 g ziaren kukurydzy, świeżych (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
50 g wody
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 ¼ łyżeczki soli
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
boczek, do podaniagrzanki do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.5 g
Kalorie
480 kJ /
114.8 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Sos z sera cheddar
20 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min