Urządzenia i Akcesoria
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
580 g ziaren kukurydzy, świeżych (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
50 g wody
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 ¼ łyżeczki soli
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
boczek, do podaniagrzanki do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.5 g
Kalorie
480 kJ /
114.8 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Tacos z krewetkami i ananasem
45min
Lassi z kiełkami
20min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min