Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia

Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia

4.1 32 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Salsa z awokado i wędzonego łososia
  • 20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
  • 80 g wędzonego łososia w plastrach
  • 5 - 10 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 - 70 g awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Mini frittaty
  • 700 g wody
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 6 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu (ok. 60 g)
  • 6 jajek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184 kcal / 770.3 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...