Wersje kompatybilne
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
Salsa z awokado i wędzonego łososia
- 20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki
- 80 g wędzonego łososia, w plastrach
- 5 - 10 g liści szpinaku baby, świeżych
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 - 70 g awokado, dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Mini frittaty
- 700 g wody
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- ½ łyżeczki soli
- 6 łyżek śmietany, min. 30% tłuszczu (ok. 60 g)
- 6 jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 770.3 kJ / 184 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Granola truskawkowo-miętowa
1h 45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 Min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 Std.
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 Std. 20 Min
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2h 15min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 Std.
Mini frittaty
30 Min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 Min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 Std. 5 Min