Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem

Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem

4.4 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Muffiny kukurydziane z boczkiem
  • masła
    20 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    100 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    150 g
  • mleka
    350 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    140 g
  • mąki kukurydzianej
    160 g
  • cukru
    1 łyżeczka
Sałatka z quinoa
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    100 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • komosy ryżowej (quinoa) uprzednio opłukanej na sicie
    100 g
  • pieczarek pokrojonych w ósemki
    100 g
  • marchewki pokrojonej w 4 mm plastry
    80 - 100 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    30 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    25 - 30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • miodu
    10 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ - ¾ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    ½ - 1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 578 kcal / 2418.4 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 29.4 g
Węglowodany 58.9 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 1515.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...