
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Muffiny kukurydziane z boczkiem
-
masła20 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki100 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę150 g
-
mleka350 g
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej140 g
-
mąki kukurydzianej160 g
-
cukru1 łyżeczka
Sałatka z quinoa
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki100 g
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
komosy ryżowej (quinoa) uprzednio opłukanej na sicie100 g
-
pieczarek pokrojonych w ósemki100 g
-
marchewki pokrojonej w 4 mm plastry80 - 100 g
-
liści szpinaku baby, świeżych30 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin25 - 30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
miodu10 g
-
papryki wędzonej, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ - 1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578 kcal /
2418.4 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
29.4 g
Węglowodany
58.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Sód
1515.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska