Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
TM5 TM6

Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową

3.3 (21 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g makreli, wędzonej, bez ości, pokrojonej na kawałki
  • 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
  • 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej, ilość do smażenia kotlecików
  • mąka pszenna, ilość do obtoczenia kotlecików

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
935.8 kJ / 223.5 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy