
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1 cytryna, ekologiczna
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g makreli, wędzonej, bez ości, pokrojonej na kawałki
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 1 jajko
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, ilość do smażenia kotlecików
- mąka pszenna, ilość do obtoczenia kotlecików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 935.8 kJ / 223.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min