Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową

Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową

3.4 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • wody
    1200 g
  • soli
    1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
  • komosy ryżowej (quinoa)
    150 g
  • cytryna ekologiczna
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • makreli, wędzonej bez ości, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    20 g
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    15 g
  • jajko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia kotlecików
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia kotlecików

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 223.5 kcal / 935.8 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...