Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową

Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową

3.1 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • 1200 g wody
  • 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 cytryna ekologiczna
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g makreli, wędzonej bez ości, pokrojonej na kawałki
  • 20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 15 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej ilość do smażenia kotlecików
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia kotlecików

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 10 g
Kalorie 935.8 kJ / 223.5 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...