
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1 cytryna ekologiczna
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 200 g makreli, wędzonej bez ości, pokrojonej na kawałki
- 20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 15 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
- 1 jajko
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej ilość do smażenia kotlecików
- mąka pszenna ilość do obtoczenia kotlecików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 223.5 kcal / 935.8 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet z jarmużem
35min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14hod.
Warstwowa sałatka śledziowa
2hod. 45min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1hod. 20min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1hod. 30min
Terrina z ziołową polentą
1hod. 50min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1hod. 40min
Forszmak klasyczny
1hod. 35min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1hod. 10min
Zapiekanka z soczewicy
1hod. 20min