
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
pomarańcza ekologiczna1
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)600 g
-
ząbki czosnku2
-
fenkułu (250 g pokrojonego w 2 mm paski, 450 g pokrojonego na kawałki)700 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
wody600 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
818.8 kcal /
3428 kJ
Białko
43.8 g
Tłuszcz
40.8 g
Węglowodany
73.2 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 godz.
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min