Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki cukru
-
450 g fenkułu pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g wody
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
350 g makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
43.8 g
Kalorie
3428 kJ /
818.8 kcal
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
73.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.