
Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Sos Teriyaki
-
sosu sojowego100 g
-
octu ryżowego30 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
mirinu75 g
-
brązowego cukru45 g
Szaszłyki
-
filetów z miecznika mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę470 g
-
cebuli dymki pokrojonej na ok. 4 cm kawałki75 - 80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
305 kcal /
1274 kJ
Białko
31.95 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
29.65 g
Błonnik
2.25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 Std.
Małże z pikantnym sosem
1 Std.
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 Std.
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 Std.
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Salsa Verde
15 Min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 Min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 Min
Sos teriyaki
15 Min