Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Sos Teriyaki
-
100 g sosu sojowego
-
30 g octu ryżowego
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
75 g mirinu
-
45 g brązowego cukru
Szaszłyki
-
470 g filetów z miecznika mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
-
75 - 80 g cebuli dymki pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.95 g
Kalorie
1274 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2.25 g
Węglowodany
29.65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 Std. 10 Min
Omułki w białym winie
35 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 Std.
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Tagine z jagnięciną
50 Min
Korma z owoców morza
40 Min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 Min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min