Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Sos Teriyaki
-
100 g sosu sojowego
-
30 g octu ryżowego
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
75 g mirinu
-
45 g brązowego cukru
Szaszłyki
-
470 g filetów z miecznika mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
-
75 - 80 g cebuli dymki pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.95 g
Kalorie
1274 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2.25 g
Węglowodany
29.65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia
10 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min