
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos Teriyaki
- 100 g sosu sojowego
- 30 g octu ryżowego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 75 g mirinu
- 45 g brązowego cukru
Szaszłyki
- 470 g filetów z miecznika, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 75 - 80 g cebuli dymki, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 31.95 g
- Węglowodany
- 29.65 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki Kung Pao
45 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 Std. 5 Min
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Korma z owoców morza
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min