
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów nerkowca, surowych
- 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
- 40 g octu ryżowego
- 20 g miodu płynnego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 300 g mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 3 łyżeczki sosu sambal oelek
- 1 łyżka sosu rybnego
- 500 g wody
- 100 g majonezu
- 20 g sosu sojowego
- 200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
- 200 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 100 g ogórka pokrojonego na 2 mm półplasterki
- kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
- mięta, świeża tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 limonka ekologiczna, pokrojona na 6 kawałków, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 338 kcal / 1414.1 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 1164.4 mg