Sałatka azjatycka z klopsikami
TM5 TM6

Sałatka azjatycka z klopsikami

Składniki

  • 50 g orzechów nerkowca, surowych
  • 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g białej rzodkwi, pokrojonej na kawałki
  • 40 g octu ryżowego
  • 20 g miodu, płynnego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 500 g wody
  • 100 g majonezu
  • 20 g sosu sojowego
  • 200 g sałaty rzymskiej, porwanej na kawałki
  • 200 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 100 g ogórka, pokrojonego na 2 mm półplasterki
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)
  • 1 limonka, ekologiczna, pokrojona na 6 kawałków, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1436 kJ / 343 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
12.9 g
Tłuszcz
28.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie