
Urządzenia i Akcesoria
Tajskie paczuszki z łososia na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
oleju arachidowego1 łyżka
-
cebulki dymki pokrojone na 2 cm kawałki4
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych20 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki20 g
-
śmietanki kokosowej2 łyżki
-
kolendry, świeżej tylko liście30 g
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry (ok. 100 g każdy)400 g
-
soli morskiej¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
sałaty masłowej4 liście
-
gorąca woda do namoczenia liści sałaty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
261.5 kcal /
1094.8 kJ
Białko
20.8 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
4.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
202 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska