Tajskie paczuszki z łososia na parze
TM6 TM5

Tajskie paczuszki z łososia na parze

4.2 (23 oceny)

Składniki

  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 4 cebulki dymki, pokrojone na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 - 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g skórki z limonki, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej
  • 30 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (ok. 100 g każdy)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 4 liście sałaty masłowej
  • gorąca woda, do namoczenia liści sałaty

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1094.8 kJ / 261.5 kcal
Białko
20.8 g
Węglowodany
4.8 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
1 g
Sód
202 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy