Tajskie paczuszki z łososia na parze

Tajskie paczuszki z łososia na parze

4.2 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • oleju arachidowego
    1 łyżka
  • cebulki dymki pokrojone na 2 cm kawałki
    4
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
    20 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    30 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    20 g
  • śmietanki kokosowej
    2 łyżki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    30 g
  • filetów z łososia, świeżych bez skóry (ok. 100 g każdy)
    400 g
  • soli morskiej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • sałaty masłowej
    4 liście
  • gorąca woda do namoczenia liści sałaty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 261.5 kcal / 1094.8 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 202 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...