Urządzenia i Akcesoria
Tajskie paczuszki z łososia na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżka oleju arachidowego
-
4 cebulki dymki pokrojone na 2 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g czerwonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 - 20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
20 g skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
2 łyżki śmietanki kokosowej
-
30 g kolendry, świeżej tylko liście
-
400 g filetów z łososia, świeżych bez skóry (ok. 100 g każdy)
-
¼ - ½ łyżeczki soli morskiej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
4 liście sałaty masłowej
-
gorąca woda do namoczenia liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
202 mg
Białko
20.8 g
Kalorie
1094.8 kJ /
261.5 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Korma z owoców morza
40 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min
Krewetki Kung Pao
45 min