Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
TM6 TM5

Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem

3.7 ( 35 ocen )

Składniki

  • 500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
  • 50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
  • 200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    lub 20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 15 g miodu
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
  • 30 g słonecznika łuskanego do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
172 kcal / 724 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
25 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy