
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
- 50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
- 200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
-
20
g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
lub 20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego - 15 g miodu
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
- 30 g słonecznika łuskanego do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 172 kcal / 724 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 25 g