Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
-
50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
-
200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
-
30 g słonecznika łuskanego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.1 g
Kalorie
724 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min