
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
-
50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
-
200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
15 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
-
30 g słonecznika łuskanego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
172 kcal /
724 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska