Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem

Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem

3.5 40 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • 500 g zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
  • 50 g sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
  • 200 g ryżu brązowego, długoziarnistego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 15 g miodu
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g ziaren sezamu, białego do dekoracji
  • 30 g słonecznika łuskanego do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 172 kcal / 724 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...