Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem

Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem

3.7 36 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • zielonych szparagów pokrojonych na 3 cm kawałki
    500 g
  • pieczarek umytych, pokrojonych w plastry
    200 g
  • sosu sojowego plus dodatkowa ilość do przyprawienia warzyw
    50 g
  • ryżu brązowego, długoziarnistego
    200 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    20 g
    20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • miodu
    15 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ziaren sezamu, białego do dekoracji
    20 g
  • słonecznika łuskanego do dekoracji
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 172 kcal / 724 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...