
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jarmużu z burakiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
wody800 g
-
czerwonych buraków małych, całych, ze skórą300 g
-
jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście200 g
-
czerwona papryczka chili, suszona bez gniazd nasiennych1
-
orzechów nerkowca łuskanych20 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
octu balsamicznego30 g
-
musztardy10 g
-
miodu10 g
-
sosu Worcestershire5 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.4 kcal /
1089.6 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
221.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska