
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wody
- 300 g czerwonych buraków, małych, całych, ze skórą
- 200 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, tylko liście
- 1 czerwona papryczka chili, suszona, bez gniazd nasiennych
- 20 g orzechów nerkowca, łuskanych
- 70 g oliwy z oliwek
- 30 g octu balsamicznego
- 10 g musztardy
- 10 g miodu
- 5 g sosu Worcestershire
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1089.6 kJ / 260.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 221.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Sałatka z ciecierzycy
25 Min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 Min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 Std. 50 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 Std.
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.
Sałatka Waldorf
15min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55min