
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jarmużu z burakiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
300 g czerwonych buraków małych, całych, ze skórą
-
200 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście
-
1 czerwona papryczka chili, suszona bez gniazd nasiennych
-
20 g orzechów nerkowca łuskanych
-
70 g oliwy z oliwek
-
30 g octu balsamicznego
-
10 g musztardy
-
10 g miodu
-
5 g sosu Worcestershire
-
2 - 3 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.4 kcal /
1089.6 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
221.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska