
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
12 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek75 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
jogurtu typu greckiego300 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego80 g
-
miodu płynnego30 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
rukwi wodnej250 g
-
soczewicy z puszki (3 opakowania), odsączonej z zalewy750 - 800 g
-
czarnych oliwek, bez pestek w plasterkach lub przekrojonych na pół100 g
-
ogórków (2 szt.), obranych, pokrojonych na kawałki270 - 300 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki150 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki300 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki360 g
Wartości odżywcze na 1 porcji
Kalorie
283 kcal /
1184.9 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska