Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
12 porcji
Składniki
-
75 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jogurtu typu greckiego
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
30 g miodu płynnego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g roszponki250 g rukwi wodnej
-
750 - 800 g soczewicy z puszki (3 opakowania), odsączonej z zalewy
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek w plasterkach lub przekrojonych na pół
-
270 - 300 g ogórków (2 szt.), obranych, pokrojonych na kawałki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
300 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
360 g sera feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcji
Białko
14.5 g
Kalorie
1184.9 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.